Vriendenconcert gitaarclub Mandogita’s en muziekvereniging Allegretto’s

Op zondag 15 december a.s. is er in de Gasthuishoeve, Kremselen 2 te Sint-Oedenrode een muzikale middag die in het teken van kerstmis staat. Gitaarclub de Mandogita’s en de Eerdse muziekvereniging Allegretto’s wisselen elkaar af met mooie kerst- en populaire popliederen. 

Voorafgaand aan dit optreden is er gewerkt aan het instuderen van een zestal liedjes. Daarom zijn er de afgelopen weken gezamenlijke repetities geweest. Op deze middag wil men juist een mooi samenspel creëren met beide groepen. Drie liedjes zullen bij aanvang van de middag samen ten gehore worden gebracht en aan het eind van de middag ook weer drie. Dit zal een geweldig volume en misschien wel een overdonderend effect geven.

Beide groepen zijn vergelijkbaar in grootte en klankkleur. Toch zullen zij ook ieder hun eigen repertoire laten horen. Het is een echt kerstconcert dus zullen bekende binnen- en buitenlandse kerstliederen zeker niet ontbreken.

De Gasthuishoeve is al mooi in kerstsfeer versierd en de lichtjes en mooie klanken zullen een heerlijk kerstgevoel geven. Iedereen is daarom van harte welkom om op het verwarmde marktplein te komen luisteren. De middag begint om 14.00 uur en zal duren tot ongeveer 16.00 uur. De entree is gratis.

Dit jaar zullen de Allegretto’s niet te horen zijn in de Eerdse kerk op kerstavond.

Zij zullen net zoals vorig jaar, op 24 december om 18.30 uur de viering opluisteren in de Sint-Genovevakerk te Son en Breugel. Ook hier is iedereen van harte welkom.

 

Oprichtster van de Allegrettos's Toos Steenbakkers overleden

Een Gouden randje voor muziekvereniging Allegretto’s

Op 23 februari j.l. bestond muziekvereniging Allegretto’s uit Eerde precies 50 jaar! De vereniging is opgericht in 1967 door o.a. mevr. Van de Ven, dhr. Van Zutphen, dhr. Gloudemans en mevr. Toos Steenbakkers-Oppers. Toos is op dit moment 91 jaar oud, is jarenlang bestuurslid geweest en nu nog altijd steunend lid. Daarnaast heeft de muziekvereniging nog een lid die bij de oprichting met gitaarspelen is begonnen, de heer Riny van Gorp. De vereniging is begonnen met 22 leden onder leiding van dirigent dhr. van Houtum uit Liempde. In 1968 werd het stokje overgenomen door dhr. Foolen uit Nijnsel en de vereniging groeide uit tot bijna 70 leden. Er werden Bonte Avonden en Heilige Missen verzorgd, deelgenomen aan concoursen en muziekfestivals.

Vanaf 1980 variëren de programma’s van uitwisselingen naar koffieconcerten en muziekfeesten, optreden in bejaarden- en verzorgingshuizen en Heilige Missen in kerken en ziekenhuizen. In 1985 verliet dirigent dhr. Foolen de muziekvereniging en nam dhr. Wil Jonkers uit Schijndel zijn taak over. Door de jaren heen veranderde het repertoire naar meer hedendaagse muziek en soms met eigen werk van de dirigent. In 1999 nam dhr. Jonkers afscheid en ging zijn weg verder als troubadour/Brabantse liedjeszanger. Daarnaast heeft de vereniging nog als dirigent gehad: Berry Steenbakkers, Margaret Gruithuizen – van Heeswijk en Mia Dobbelsteen – van de Velden. Op dit moment staat de vereniging onder leiding van Bea van Thiel – van Berkel en telt 18 leden.

Jubileumweekend

Aankomend weekend zal het Gouden jubileum gevierd gaan worden. Er zal op zaterdagavond 11 maart a.s. (volgens traditie) begonnen worden met een Heilige Mis in de H. Antonius Abt te Eerde. Uiteraard mede verzorgd door leden van de muziekvereniging met o.a. zang en dans. Op zondag 12 maart vindt er een muziekfestijn plaats in gemeenschapshuis ‘De Brink’ in Eerde van 13.30 tot 17.00 uur. Aan dit festijn zal ook medewerking worden verleend door andere gitaarverenigingen zoals: uit Olland (Ancora), uit Zijtaart (Pizzicato), uit Sint-Oedenrode (Mandogita’s), uit Uden-Volkel (Gitarando) en uit Zeeland (Leyenda). Op deze middag zullen ook dhr. Riny van Gorp en mevr. Toos Steenbakkers – Oppers in het zonnetje worden gezet. De toegang is geheel gratis en iedereen is van harte welkom!

Bron: http://veghel.nieuws.nl/nieuws/23339/gouden-randje-muziekvereniging-allegrettos/

Nieuws Muziekvereniging Allegretto’s

Donderdag 23 februari 2017 bestaat onze muziekvereniging precies 50 jaar. Een hele mijlpaal, welke we niet zomaar voorbij willen laten gaan. In verband met Carnaval is besloten dat dit jubileum gevierd gaat worden in het weekend van 11 en 12 maart 2017.

Bij het 15, 20, 25 en 40 jaar jubileum, is de vereniging altijd uit dankbaarheid begonnen met een viering in de Eerdse kerk. Deze traditie willen de Allegretto’s graag voortzetten en daarom is er op zaterdagavond 11 maart 2017 een speciale H. Mis in de kerk van Eerde ter gelegenheid van het 50 jarig jubileum. Uiteraard zal de muziekvereniging deze viering muzikaal opluisteren met een aantal nieuwe liedjes. De aanvang van deze viering is om 19.00 uur.

Op zondagmiddag 12 maart zal er een muziekfestijn gehouden worden in gemeenschaps-huis de Brink te Eerde. Omdat gitaarmuziek nu nog steeds onze uitgangspositie is, is besloten om andere gitaarverenigingen uit de regio hiervoor uit te nodigen om ook enkele liedjes ten gehore te brengen. Allen hebben toegezegd om hieraan hun medewerking te willen verlenen. Het zal dan ook een zeer gevarieerde én verrassende middag worden. Iedereen is op deze middag van harte welkom. De aanvangstijd is 13.30 uur en de toegang is gratis. 

Woensdagavond nog steeds heilig voor 'gouden' Allegretto's uit Eerde

EERDE - Vijftig jaar geleden, op 23 februari 1967, richtte Toos Steenbakkers (91) samen met twee anderen muziekvereniging Allegretto's in Eerde op. Acht dirigenten verder met repetities in de jongensschool, bondsgebouw en café Verberk wordt nog steeds op de woensdagavond gerepeteerd. ,,Die woensdagavond zit er zo ingebakken."

Naast 17 actieve leden is er ook een geluidsman en Toos is ondersteunend lid. Zij speelde zelf niet, wel haar kinderen. Toos zorgde onder meer voor de kleding. Dat weet de 91-jarige nog. ,,De klokrokjes maakte ik zelf. Appeltjesgroen, later oranje en donkerblauw."

Allegretto's viert het gouden jubileum met een muziekfestijn in De Brink samen met 5 andere gitaarclubs uit de regio. Dat doen ze door carnaval pas op 12 maart. Daags ervoor is, traditiegetrouw bij jubilea, een mis in de kerk van Eerde met muzikale bijdrage van de Allegretto's.

Bron: http://www.bd.nl/regio/oss-uden-veghel-e-o/veghel/woensdagavond-nog-steeds-heilig-voor-gouden-allegretto-s-uit-eerde-1.6887961